Cup-seier i Regularity

Publisert av Bernt Haugen Gilberg den 12.11.23. Oppdatert 12.01.24.

Cup-seiere i Regularity til klubben:

Endre Brennum og Ole Kristian Brennum har vunnet en klar sammenlagtseier i Touringklassen i den norske cupen i Regularity Motorsport. De to kjører en 65-modell Volvo PV. Inge Møller og Ole Myhrer ble nr 2 i Ekspertklassen i den samme cupen. Cupen gikk over til sammen 8 løp i 2023, der de seks beste løpene teller. Som om ikke det var nok heder til NMK S-Gudbrandsdal: Inge Møller vant den nyopprettede Grenseserien sammenlagt, sammen med kartleser Ole Myhrer fra NMK Halden. Møller/Myhrer kjører en Volvo C30. Endre Brennum og Ole Kristian Brennum ble nr. 3 sammenlagt i Grenseserien, som er et samarbeid mellom svenske og norske arrangører.

Regularity Motorsport er en videreutvikling av 60- og 70-tallets PO-løp, og kan sammenlignes med måten rally ble kjørt på på 50-tallet. Løpene er lange, gjerne over 20 mil, og det er tre typer etapper: Regularity-etappene der lagene får oppgitt en gjennomsnittshastighet som gjerne skifter underveis på etappen, og hvor de må ligge nøyaktig på snitthastighetene til enhver tid. Elektroniske hemmelige tidskontroller måler avvik fra tiden ved passering. Løpene inneholder også orienteringsetapper, der  passeringskontroller ute i terreng og vegkanter skal finnes og passeres på riktig måte. Regularity inneholder også korte fartsetapper om kalles Ferdighetsetapper, der det i realiteten skal kjøres så fort som mulig fra start til mål.

NMK Sør-Gudbrandsdal arrangerer Norges-cup i Regularity

10 februar er NMK Sør-Gudbrandsdal tildelt det andre av 6 løp i den nyopprettede Norgescup i Regularity. Løpet skal ha base på Lillehammer. Løypa er hemmelig, men kommunale- og fylkesveger både sør, nord, øst og vest for Lillehammer vil bli brukt. Planleggingen av løpet er i gang.